سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳

==== اخبار ====

انعطاف و ماندگاری در تعاونی‌های زنان بیشتر است

مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران با اشاره به قابلیتها و پتانسیل‌های بالای زنان در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی، گفت: تعاونی‌های زنان از انعطاف و پایداری بیشتری برخوردارند و در مواقع بحرانی حضور به موقع و اثرگذاری از خود نشان می‌دهند.

مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران با اشاره به قابلیتها و پتانسیل‌های بالای زنان در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی، گفت: تعاونی‌های زنان از انعطاف و پایداری بیشتری برخوردارند و در مواقع بحرانی حضور به موقع و اثرگذاری از خود نشان می‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، تهمینه دانیالی با اشاره به وجود ۱۰ هزار تعاونی زنان در کشور اظهار کرد:  با توجه به پتانسیل های بالای تعاونی های زنان عملکرد آنها در بسیاری از عرصه ها وفعالیتهای اقتصادی و اجتماعی قابل توجه بوده است. در هشت سال دفاع مقدس زنان در قالب تعاونی‌ها پشتیبانی جنگ را برعهده داشتند و در دوران کرونا نیز با حضور به موقع و اثرگذار خود ایفای نقش کردند.

وی ادامه داد: زنان از دیرباز در زمینه صنایع دستی و مشاغل هنری فعالیت داشتند اما اکنون در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و فعالیتهای دانش بنیان نیز حضور دارند.

مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران تصریح کرد: اگر بخواهیم آسیب شناسی کنیم شاید از بین ۱۰ هزار تعاونی زنان، هزار تعاونی فعال نباشد ولی تعاونی های زنان چند ویژگی منحصر به فرد دارند که قابلیت انعطاف در برابر مشکلات از جمله آنها است.

پایداری و ماندگاری در تعاونی‌های زنان بیشتر است

دانیالی مزیت نسبی تعاونی‌های زنان را اتکا به نیروی کار، فعالیت و پشتکار زنان عنوان کرد و گفت: تعاونی‌های زنان منظم و خوش حسابند و به شکل خودجوش دارای شبکه هستند و در بحران‌ها به راحتی می‌توانند تغییر فعالیت بدهند تا ماندگار شوند.

مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران در پاسخ به این پرسش که چرا گرایش بیشتر زنان در سالهای گذشته به سمت تعاونی‌های خدماتی بوده است؟ گفت: به دلیل آنکه نسل جوان کشور به سمت فعالیتهای خدماتی می رود و جامعه نیز طالب این گونه فعالیتها است. در حال حاضر تعاونی‌هایی داریم که روی فراوری داروهای گیاهی کار می کنند و در دوران کرونا دیدیم که طب سنتی و طب اسلامی چگونه به کمک آمد.

نبود ضامن برای دریافت تسهیلات، مشکل بزرگ تعاونی‌های زنان

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از تعاونی های زنان گفت: یکی از مشکلات پیش روی تعاونی‌های زنان این است که اگر بخواهند وام و تسهیلات بگیرند بحث تضمین و وثیقه مطرح می‌شود در حالی که تعاونی در حوزه زنان نداریم که سرمایه ثابتش ۲۰۰ میلیون تومان باشد.

دانیالی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه مشترک میان صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون، گفت: این تفاهم‌نامه در راستای حمایت از تعاونی‌های زنان به امضا رسیده و به موجب آن مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان وام با سود یک رقمی به ۱۴۰ تعاونی زنان اختصاص پیدا کرده تا در سال جهش تولید از مشاغل کوچک حمایت شود.

مشاور امور زنان اتاق تعاون ایران افزود: شاید اگر تعاونی‌های زنان بخواهند همین وام ۵۰۰ میلیون تومانی را دریافت کنند به دلیل شرایط کرونا خیلی بحث ضمانت مطرح نباشد ولی برای وام از صندوق کارآفرینی امید یا وزارت تعاون یا طرح‌های اشتغالزا با مشکل روبه رو می شوند و این مشکل یا ناشی از آن است که ضامن ندارند و یا به این دلیل که در دوره‌ای با مشکل بانکی مواجه شده و خوش حساب نبوده اند به آنها تعلق نگرفته است در حالی که معتقدم  تعاونی‌های زنان باید مورد حمایت قرار گیرند و بابت بازپرداخت وامشان تنفس داده شود.